Dünya Nasıl Kurtulur ?

Dünya nasıl kurtulur ? Sinema sektöründe, özellikle de Hollywood’da bu sorunun üzerine fazlasıyla düşünülmüş ve bu konuda sayısız film yapılmıştır. Üzerinde yaşadığımız yegane yer olan gezegenimize bazen Steven Tyler’ın tüyleri diken diken eden film müziğini yaptığı ve kızı Liv’in de izleyen herkesi güzelliği ve oyunculuğuyla büyülediği tabi Bruce Willis gibi bir ustanın da sözünün edilmeden geçilemeyeceği bir film olan Armageddon’daki gibi kocaman bir göktaşı dünyaya çapmak üzeredir ve görev kendi canı pahasına bütün insanlığı kurtarmaktır… Bazen herkesi etkisinde bırakan , üzerine düşünüp bir şeyler yapılması ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiği konusunda bilinçlendirdiğini umduğumuz (!) Yarından Sonra(The Day After Tomorrow) filmindeki gibi küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim değişiklikleriyle birlikte doğa felaketleri gerçekleşir… Bazen varlığı ile yoklukları konusunda her zaman akıllarda soru işaretlerine sebep olan uzaylıların dünyayı işgali yaşanır [bu konuda da, önünde saygıyla eğildiğimi söylemekten onur duyduğum Jack Nicholson üstadın yine her zamanki gibi üstün başarıyla oynadığı ve kendisini bizlere hayran bıraktığı Çılgın Marslılar(Mars Attacks) filmi tek geçilmelidir]… Bazen, Morgan Freeman ve Ben Affleck’in oynadığı En Büyük Korku(The Sum Of All Fears) filmi gibi yaklaşan nükleer savaş önlenmeye çalışılır… Bazen de Will Smith’in “tek kişilik dev kadro” edasıyla oynamış olduğu Ben Efsaneyim (I Am Legend) filmindeki gibi yayılan bir virüsün insan ırkını yok etmesiyle karşı karşıya kalınır ve bunun önlenilmesi için bazen tek başına kahramanımız, bazen de bütün dünya seferber olur…
Çekilen bunca filmden bahsettikten sonra sorumuzu tekrardan soralım : “Dünya gerçekten nasıl kurtulur ?” Küresel ısınmadan bitmek bilmeyen savaşlara, açlıktan ve kıtlıktan, önlenemeyen hastalıklara kadar tonla sorunu var bu gezegenin. Peki bu sorunlar nasıl çözümlenecek ? Veya çözümlenebilir mi ? İnsanoğlunun da büyük yardımıyla (!) hızla yok olan ve bu ısrarlı yürüyüşü devam ettiren dünyaya bir “dur” denilebilecek mi ? Belki de dünyanın kurtulması için ve daha yaşanılası bir yer olması için, onun üzerinde yaşayan varlıkların tamamının ortadan kalkması gerekecektir. Belki de sadece bir kısmının !
Düşünelim bir kere, bugünkü dünya nüfusunun yarı yarıya olduğunu… Zenginlik ve güç için savaşan, bunları paylaşamayan devletlerin bu eylemlerine son vermesi, bu durumda söz konusu olabilir mi ? Olmayabilir. Zira açgözlülük ve ihtiras insanın doğasındadır ve her zaman da olacaktır. Bu nedenle savaşlar da durmayacaktır. Ancak hızla azalan yaşamsal kaynakların nüfusun tamamına gün gelip de yetemeyeceği bir gerçek. Bu durumda günümüz “değerli” kaynaklarından vazgeçilip bunların elde edilmesi için bir mücadele söz konusu olabilir, dünyanın “süper güç”leri arasında !
Dünyanın asıl kurtuluşu, bir bakıma da insan ırkının yok olmasıyla gerçekleşecektir. Tabi eğer, insan ırkının sonunun gelmesinin nedeni, dünyanın yok olması olmayacaksa. Yani dünya yok olmadan insanlar aynı dinozorlar örneğinde görüldüğü gibi, türümüzü yok edecek bir gelişmenin yaşanması durumunda... Dünya yitip gitmeden önce insan ırkı ortadan kalkarsa dünyanın bütün kötüye gidişi belki de durabilir. Çünkü bilimsel çalışmalar insanlığın bugün yok olması durumunda insanoğlunun bütün eserlerinin belirli bir süre içinde yok olacağını, kirliliğin azalacağını, yeşillenmenin tekrardan başlayacağını söylüyor. Bu demektir ki dünyanın bize ihtiyacı yok, bizim dünyaya ihtiyacımız var. Farkında olmadan kendisini tükettiğimiz dünyanın, biz buradan çoktan göçüp gittiğimizde, "O"nun için her türlü tehdidin ortadan kalkacağını söylemek pek de yanlış olmasa gerek..!

Yorumlar

Çok okunan

Adaleti düdüklemek!

Mirasın üzerinde tepinmek!

Hak Etmedik!