Katiller Kahraman Olursa...

Ülkemiz, suçlular için adeta bir cennet. En çok da katiller için. Arkanız sağlamsa, suçunuz ne olursa olsun, birileri tarafından “sahip çıkılırsınız”. Ondan sonra da sırtınız bir daha yere gelmez !
Belki, yerinize suçu üzerine alan bir kişi çeker sizin işlediğiniz suçun cezasını :
Piyonlardır bunlar ve insanlara bunu görmeleri, bunu kabullenmeleri, buna inanmaları ve perde arkasındaki kişileri unutmaları için sahnelenen bir oyunun rol biçilmiş aktörleridir.
Belki, bazı zamanlar suçu işleyen kişi olarak yakalanmanız ve bir süre hapis yatmanız gereklidir :
O halde “yakalanır” ve güya adalete teslim edilirsiniz. Bir süre içeride yatıp çıkarsınız, sonra da demeyin keyfinize. Kahraman olur, dışarıda sizi rahat ettirmekle görevli kişiler hazır bulunur, saraylarda yaşatılırsınız ve belki de yaptığınızın bedeli size ödetilmek durumunda kalındıktan sonra (!), sırtınız bir yere gelmez…
Kimlerden bahsediyoruz ?
3 yıl olmuş Hrant Dink katledileli. Bize gösterilen (!) katil ve bu katilin yine bize gösterilen yardım ve yataklık edeni içeride. Üstelik hafızalara kazınan ve bir daha çıkmayan şoke edici bir karşılama töreni, Türk bayrağı önünde çektirilen kahramanlık fotoğrafları, içeride iyi bakıldığına işaret eden fazlaca kilo alma, pişmanlık duymak bir yana yaptığıyla övünen hal ve hareketlerle…
Ceza olması gereken, bir ödül şimdi ona ve içerisi dışarıdan daha rahat belki de…
O içeride güya cezasını çekerken, ona yataklık edenlerden “büyük abi” nitelendirmesine karşılık “küçük olanları” da içeride. Peki ya gerçekten “büyük”ler ?
Suikast ihbarı gelmesine rağmen, bunun bizzat tasarlandığı fikri uyandıran boş vermişlik, önlem almazlık, “koruma”zlık…
Faili belli olduğu gösterilen bir faili meçhul cinayettir bu, düşünceleri nedeniyle yok edilenlere bir yenisinin eklendiği… Korkarız sonuncusu da olmayacak !...
Ya diğeri ? Güya cezasını çektikten sonra, şimdi o da “özgürlüğüne kavuşacak” ! Üstelik yine kahraman edasıyla ve yaptıklarından pişman olmadığını gösteren söylemleriyle. Kitap, belgesel ve film tekliflerini değerlendiriyor şimdi. Milyon dolarlarla belirliyor fiyatını. Dışarı çıktığında kendisini rahat ettirmekle görevli kişilerin kendisine tahsis ettiği 5 yıldızlı oteli kendisini bekliyor. Geleceği garanti, sırtı pek, arkası sağlam ve güçlü. Dışarı çıktıktan sonra karışacağı eylem söylentileri de cabası. İşsizlik sıkıntısı çekmeyecek yani !
Katillerin bu şekilde kahraman ilan edilirse, bu şekilde göz önünde yüceltilirse, işledikleri suçtan sonra pırıltılı bir yaşama sahip oldukları salık verilirse…
Meselelerin güçle, kanla, silahla çözüleceğine ve bu eylemle haklı olacağını, insanların da onunla gurur duyacaklarına inananların sayısı artmaz mı ? Ya sonra…!?

Yorumlar

Evren Elif Kuyu dedi ki…
çok haklısın...ya sonra?''Faili belli olduğu gösterilen bir faili meçhul cinayettir bu''süper söz...emeğine sağlık..fikrine sağlık..umarım ya sonra?dediğimiz noktalarda ileride elini masaya vurabilecek birisi olursun...: )

Çok okunan

Adaleti düdüklemek!

Mirasın üzerinde tepinmek!

Hak Etmedik!