Bu Ligde Her Şey Olur 2

Geçen sezon, ilk 8 hafta sonunda 24'er puan toplayan Galatasaray ve Fenerbahçe medya tarafından yegane şampiyonluk adayları olarak gösterilmiş, ilk haftalardan şampiyonluk yarışından uzak kalan Beşiktaş'ın havlu attığı öngörülmüş, diğer takımlara ise hiçbir şans tanınmamıştı.

Biz de daha sonraları çıkışa geçen ve 8 maç üst üste kazanıp 10 maçlık yenlimezlik serisi yakalayan Beşiktaş üzerine, "Bu Ligde Her Şey Olur" bir yazı yazmıştık:

http://edisonascimento.blogspot.com/2010/03/bu-ligde-her-sey-olur.html

O haftalarda Beşiktaş lige ayrı bir hava getirmiş, sezon sonunda da basınımızın erkenden öterek öne çıkardığı Galatasaray veya Fenerbahçe değil, Bursaspor şampiyon olmuştu. Bugünlerde de basının birilerini havlu atmış göstermek ve bazı teknik adamları takımları başından göndermek gibi bir dertleri var. İlk başta Fenerbahçe'nin kötü sonuçlarından sonra Aykut Kocaman'ı hedef tahtası haline getirmişlerdi, sonra da Galatasaray ve Rijkaard'ı. Tam Galatasaray için "öldüler, bittiler" derken Hagi'nin gelmesi ile tüm sorunları rafa kaldırıp bu sefer Beşiktaş ve Schuster ile uğraşmaya başladılar. Beşiktaş'ın son maçlardaki üst üste yenilgilerini ellerini ovuşturarak izleyen medya, Alman teknik adamı hemen göndermeye meraklı. Beşiktaş'ı da şampiyonluktan etmeye! Anti parantez olarak aynı medyanın, futbol kulüplerimizin sürekli teknik direktör değiştirmesini eleştirmesi ve Avrupa kulüplerinden örnekler vermesi çelişkisine de değinmek gerekir.

Bugün görülüyor ki ligimiz, yeni şampiyonluk adayları ve üst sıraları zorlayan yeni takımlarla birlikte daha çekişmeli bir hal almaya başladı. Haftanın en kritik maçı değerindeki karşılaşmasında Bursa ile Fenerbahçe puanları paylaşınca hemen arkalarındaki Trabzonspor ve Kayserispor zirveye yerleşme, medyanın havlu attırdığı Galatasaray ve Beşiktaş da zirveyle aradaki farkı kapatma hesapları yapmaya başladılar.

Ayrıca Galatasaray'ın, bulunduğu sıraya ve topladığı puan sayısına rağmen medya tarafından dikkat çekmeyi başaramayan Antalyaspor gibi bir takımı devirerek derin bir soluk alması çok önemliydi. Beşiktaş'ın ise yarıştan uzak kalmış gibi bir görüntü içine sokulmasının hiçbir anlamı yok, unutulmuş olma ihtimaline karşı, maçların 3 puanlı sistemde oynandığını hatırlatmakta yarar var. Puan durumuna bir göz gezdirmek herkesin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye yetecektir. Kimse yarıştan kopmamıştır, aksine çok heyecanlı bir lig bizi beklemektedir. Kendisine malzeme bulamayan basının, en küçük başarısızlıkta takımları ve teknik direktörleri baskı altına almasına karşı ligimizin çok sayıda takımının yarış içerisinde yer almasına dayanarak söylenmesi gereken şudur:

"Bu Ligde Her Şey Olur!"

Yorumlar

Çok okunan

Adaleti düdüklemek!

Mirasın üzerinde tepinmek!

Hak Etmedik!