15 Yaşındaki Futbolcuya Uçan Tekme!


Futbolda holiganizmin nasıl tedavisi zor bir hastalık olduğunu bir kez daha gördük.
Sporda şiddete karşı yaptırım uygulayacak yasa üzerine konuşulurken U-17 Akademi Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçta inanılması güç olaylar yaşandı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan ve ilk yarısı 1-1 biten maçta, devre arasında oyunma odasına giden, Fenerbahçeli oyuncular ile Galatasaraylı taraftarlar arasında tartışma çıktı. Sahaya inen bazı kendini bilmezler, Fenerbahçeli oyunculara saldırdılar. İki futbolcunun burnunun kırıldığı ve toplam 13 oyuncunun hastanelik olduğu öğrenildi.

Her iki kulüp de olayı kınayan açıklamalar yaptılar. Galatasaray yönetimi olayın kendi kontrolleri dışında gerçekleştiğini söyleyerek üzüntülerini bildirdi. Fenerbahçe ise, sert bir açıklamayla olaya karışanların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Ancak gözü dönmüş fanatizm her yerde kendini gösteriyor ki, Galatasaray yönetiminin üzüntülerini belirtmesine forumlarda tepki göstererek, taraftar denemeyecek saldırganları öven ve "hiç üzülmedim" , "az bile yapmışlar" diyebilenler çıkabiliyor. Burada yaşları 15 ile 17 arasında değişen "çocuk"lardan bahsediyoruz. Futbol yaşantılarının henüz başında, alın terleriyle mücadele eden, gelecekleri için çalışan yeni yıldız adaylarından... Bu olaydan sonra gelişim çağındaki gençlerin futbola bakış açılarında nasıl bir gelişim olur dersiniz? Futbol ile şiddetin birbirinden ayrılamayacağını, ayakta durmak için kendilerinin de bu yola başvurmalarını düşünürler herhalde. Onlara karşı bu şekilde bir yaklaşım nasıl açıklanabilir? Kin ve nefretin bu boyutlara ulaşması şaşkınlık verici.

Olayı kim başlatmış olursa olsun bu vahşetin hiçbir açıklaması, hiçbir haklı yanı olamaz. Sporda şiddeti önlemek mi istiyoruz? Bu "insanlar" ağır şekilde cezalandırılacak o zaman. Bunun başka bir çıkar yolu yoktur! Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimi bu olayın peşini bırakmamalı, el ele vererek gerekli adımların atılması için baskı kurarak bu ve bunun gibi çapulcular tarafından sporumuzun kirletilmesinin önüne geçmelidirler. Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter için tüm takım taraftarının tek yürek olduğu bugünlerde sporun birleştirici bir unsur olduğunu en azından olması gerektiğini yeniden hatırlamamız, hatırlatmamız gerekiyor. Anlayamayıp bunu bir düşmanlık unsuru olarak kullananlın da spordan ellerini eteklerini çektirmek...

Yorumlar

Çok okunan

Adaleti düdüklemek!

Mirasın üzerinde tepinmek!

Hak Etmedik!