Kendi Tekirdağ Efsanenizi Yazın

İçmesini bilene
Zevk-u sefadır
İçmeyi bilmeyene
Cevr-ü cefadır rakı,
demiş Necip Mirkelamoğlu Rakıname'sinde.

11. yüzyılda yapımı Türkler tarafından öğrenilen Rakı, Bektaşiler tarafından Anadolu'ya ve Rumeli'ye getirilmiştir. Bizle adeta özdeşleşenen bu içkide Tekirdağ Rakı'sının yeri de bir başkadır. Bir efsanedir Tekirdağ Rakı'sı. Alkollü içkiler ile sporumuzun arasının limoni olduğu bugünlerde, size Tekirdağ Rakı'sının yeni projesinden bahsetmek istiyoruz. İşte bu efsane içki, şimdi sizlerden kendi efsanenizi yazmanızı istiyor.

http://www.facebook.com/tekirdagrakisi adresine girerek kendi efsanenizi yazabilir ve efsaneler kitabına girmeye hak kazanabilirsiniz. Efsane yazarları unutulmaz bir gecede ağırlanacak, ve gecede seçilecek 10 kişi, efsanenin topraklarına, Tekirdağ'a götürülecek. Biz de "ters köşe ailesi" olarak bu projeye yazmış olduğumuz efsane ile katıldık, destek olduk.

Bugünlerde, görüşülmekte olan "torba yasa"yla internetten alkol satışının yasaklanmaya çalışıldığı, alkollü içecek servisi yapan lokantalara baskınların yapıldığı, 4. Murad yasaklarını aratmayan uygulamalarla karşılaşmaktayız. Dahası, Efes Pilsen, adı yüzünden kapatılma tehtidiyle karşı karşıyayken, Türk basketbolunda ilkleri yaşatan, birçok şehrimizde binlerce genci basketbola kazandıran okullarıyla faaliyet gösteren bu efsane kulübümüzün kapatılmasına yol açacak yönetmelik "Dünyada spor ile içkinin bir arada olduğu örnek yok" diyerek savunulurken, futboldan golfe, basketbodan Formula 1'e, at yarışından bilardosuna kadar kadar birçok sporda içki firmalarının sponsor olduklarını biliyoruz. Bu ortamda en büyük içkilerimizden biri olan Tekirdağ Rakı'sının bu projesine blogumuz olarak destek veriyor ve sizleri de projeye kendi efsanenizi yazarak destek vermeye çağırıyoruz. Kendi efsanesini yazan herkes unutulmaz geceye katılacak ve gecede seçilecek 10 kişi Tekirdağ'a götürülecek. Ayrıca yazdığınız efsanenize, yazılan diğer efsanelerle birlikte çıkarılacak olan kitapta yer verilecek. Son katılım tarihi 15 Ocak.

Yorumlar

Çok okunan

Adaleti düdüklemek!

Mirasın üzerinde tepinmek!

Hak Etmedik!